För min del älskar jag att flyga och brukar inte ha några problem med att sysselsätta mig under flygresan. Antingen så brukar jag ha en bra bok med mig, köra olika kasinospel på min surfplatta eller ha ett korsord till hand. Dessa saker brukar kunna hålla mig sysselsatt under hela resan. Flyger du med barn kan det dock vara knivigt att hålla dem sysselsatta hela flygresan, men det är inte omöjligt.

 

Tips för att sysselsätta barn

När mina barn var små kunde de lätt bli rastlösa och det ville jag inte att de skulle bli under våra flygresor, så jag förberedde alltid ett kit för varje barn som de kunde roa sig med under resan. Dels fick övriga passagerare det lugnare, dels gjorde det att jag kunde koppla av med en bra bok och njuta av resan.

I res-kittet så packade jag ner:
Papper och färgpennor
Surfplatta, som jag hade laddat ner roliga spel, filmer och annat pyssel i som ungarna inte hade provat på sedan innan.
En ny och spännande leksak som barnen inte tidigare lekt med.
När barnen blev större så packade jag ner kortlek och pocketspel.
Gosedjuret var viktigt att se till att det var med, för skulle barnen bli trötta kunde de gosa och sova en stund.
Pysselböcker och aktivitetsböcker med sådana tema som barnen gillade för tillfället.
Mina barn gillade att sitta vid fönsterplatserna, för då kunde de titta ut och se vad vi flög över, så kunde vi prata om det.

Du anpassar naturligtvis ditt kit efter vad dina barn gillar, så kan flygresan blir riktigt behaglig och avkopplande.

Tips för vuxna

Nu när jag flyger utan barn så finns det andra saker som jag kan hitta på under flygresorna, om jag nu inte vill läsa det vill säga.

Jag och mitt ressällskap tar oss en titt på våra medresenärer och försöker gissa oss till vad de jobbar med, gillar för musik och så vidare. Eller rent av att vi är med en såpopera och hittar på en intrig, vilket kan vara mycket givande och underhållande.
Eftersom jag gillar och skriva, kan jag ibland sitta och skriva ihop något bara för skoj skull, en ny dokusåpa med massor av intriger, hitta på nya ord eller skriva brev, men favoritgrejen är att skriva frågor till olika tidningsspalter.
Något som jag oftast gör när jag reser själv är att titta ut genom fönstret och titta molnen eller på landskapet under oss och drömma mig bort. Då jag drömmer mig till platser jag vill besöka och få uppleva eller så kan jag bara sitta och titta på mina medresenärer för att se vad de pysslar med. Detta kan roa mig riktigt mycket och jag tycker det är mycket underhållande.

Slutord

Dessa tips är bara ett axplock av de aktiviteter och sysselsättningar som går att göra under en flygresa. Det gäller bara att vara kreativ och ha lite livlig fantasi så brukar det ordna sig till slut. Sedan är det ju alltid roligare att resa tillsammans med någon annan, men att flyga själv kan vara mycket rogivande och gör att du får lite egen tid för dig själv. Det är ju aldrig fel!