Jag kan tycka att det är riktigt skönt att komma iväg några veckor för att bara sola och bada. Sedan om jag reser till en exotisk plats är det bara ett plus i kanten, men inget måste. Men jag har haft turen att kunna åka iväg på en solresa några gånger och det har varit riktigt skönt varje gång. Dels har jag kunnat koppla av och bara tagit det lugnt, då jag har läst massor av spännande böcker med drinken med tilltugg inom räckhåll. För att sedan komma hem solbränd och utvilad, vilket är få förunnat.

Exotiska sol-och badresmål

Några av de resmålen jag har haft turen att kunna resa till, ser du oftast bara på bild och hoppas att du en dag får ligga på den kritvita sanden och doppa dig det azurblåa havet. Jag har lyckan att kunna uppfylla mina resmål, mycket tack vare att jag har ett välbetalt arbete och sparar pengar för att jag ska kunna uppfylla mina drömresmål.

  • Maldiverna är det resmål som många förknippar med små bungalows som ligger mitt ute i det klarblåa vattnet. Jag kan säga att det var underbart och kändes riktigt lyxigt att bo i en sådan bungalow, då jag kunde hoppa ner i vattnet för ett morgondopp, för att sedan äta en fräsch frukost med färska bär och frukter. För att sedan se om jag var sugen på att shoppa, gå på upptäcktsfärd eller bara sola på trädäcket.
  • Fiji var länge ett drömresmål för mig och för några år sedan hade jag möjligheten att kunna uppfylla den drömmen. Fiji består av ett flertal småöar och du kan bara nå dessa med flygplan, helikopter eller båt. Det var väldigt lugnt och skönt där, då jag kunde snorkla, sola och ta en siesta mellan mina måltider. Jag passade också på att åka med båt mellan öarna för att göra strandhugg och bara ta de lugnt med sol, bad och god mat. Det var verkligen underbart och snacka om att jag var utvilad när jag kom hem!
  • Kerala i Indien var också mycket fridfullt att åka till, då jag var omgiven av vacker grönska, samt härliga vita sandstränder. Där jag fick samsas med flera yrkesfiskare som drog upp sin fångst efter dagens fisketur. Jag provade att bo på en husbåt som sakta kryssade fram i kanaler bland kokospalmer, risfält och gummiplantager. Det var verkligen en härlig upplevelse, då jag fick se den skiftande naturen samtidigt som jag tog det lugnt i solen.

Fler sol-och badresor

Jag kommer definitivt att se till att komma iväg på fler sol och bad semestrar. För det är så givande och samtidigt så har jag möjligheten att verkligen vila upp mig på ett lugnt och skönt sätt. Det är som att förena nytta med nöje på en och samma gång. För jag gillar verkligen att kunna rå om mig själv och njuta av livet full ut. För vem vet hur länge jag får och har möjligheten till det i framtiden, för i morgon kan det vara försent!