När mina barn var små så försökte vi resa i alla fall en gång om året till solen, för att kunna njuta av sol och bad så mycket som möjligt. För att i alla fall vara säkra på att få lite sol en gång om året i alla fall, för vi vet ju alla hur osäkert det är på hur mycket sol vi får i Sverige.

Kort restid

När det var dags att boka vår solresa så såg vi alltid till att det blev så kort restid som möjligt, speciellt när ungarna var riktigt små. Sedan gällde det att hitta en resa som var så billig som möjligt, så vi skulle få pengar över att ha en massa kul för. Tack och lova var mina barn mycket lätta att ha med på resa. För de var duktiga på att sysselsätta sig själva, när de kom upp lite i åldrar. De tyckte det alltid var lika spännande att packa sina resväskor och resa.

Bra resmål

Några av de resmål vi reste till och trivdes på var:

  • Tunisien, som du alltid är garanterad att det är sol och garanterat varmt i havet. Dessutom så är det cirka fyra timmars resa. Ytterligare en fördel är att Tunisien mycket prisvärt och gör att reskassan räcker betydligt längre. Vårt favoritresmål är Hammamet som har mycket fin strand och många bra matställen.
  • Kanarieöarna, är öar som är som gjort för sol och bad. Det tar mellan fem till sex timmar att resa dit och är definitivt värt att resa dit om du har barn. Eftersom det finns många fina stränder som är perfekta för lek och bus. Kanarieöarna är en ögrupp som har sju öar som är större: Gran Canaria, Teneriffa, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro, plus öar som är lite mindre.
  • Egypten, som det tar cirka fem timmar att flyga till och erbjuder massor av möjligheter till att dyka och snorkla, för att sedan ligga att sola vid Röda havets sandstrand för att sola. Dessutom erbjuder landet massor av spännande sevärdheter som lite större barn verkligen älskar. Då du och din familj kan besöka mytomspunna pyramiderna, olika tempel och kungagravar där de begravde faraonerna. Egypten är ett mycket fascinerande land, både för stor som liten!

Hyra bil

Något som vi verkligen gillade att göra när barnen var små, även nu när vi beger oss ut på våra solresor. Det är att vi försökte alltid att hyra en bil, för att bege oss ut på upptäcktsfärd och äventyr på resmålet. Istället för att boka in sig på de traditionella utflykterna som de olika resebolagen arrangerar, så är det roligare att bege sig ut på egen hand istället.

Då är det bara att stanna till vid en fin sandstrand för att sola och bada eller för att ta en närmare titt på någon pågående marknad, sevärdhet eller något liknande. Alltid lika spännande! Vilket gör att vi aldrig behövde bekymra oss om att passa tider eller något sådan. Utan vi gjorde vad vi kände för och i den takt som vi tyckte funka bäst för oss.