Med tanke på att jag riktigt har blivit en veteran i att resa så har jag kommit fram till ett bra sätt som jag använder när det är dags att packa resväskan och bege sig ut i världen på äventyr eller bara för att sola och bada. Det gäller att vara smart när det kommer till packning. I början när jag reste så packade jag alltid ner alldeles för mycket och jag använde bara hälften av det jag hade packat ner.

Packtips

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina bästa packtips. Vilket kanske kan hjälpa dig nästa gång det är dags för dig att packa din resväska och bege dig på ett reseäventyr.

  • Jag packar skor och kläder som jag lätt kan kombinerad i olika outfits. Både till vardags och när det är dags att klä upp sig lite.
  • Det bästa sättet att packa kläder på är att antingen se till att rulla plaggen eller använd vakuumpåsar. Detta gör att det tar mindre plats i väskan.
  • Mina skor brukar jag oftast att lägga i väskhörnen eller på långsidorna. Dessutom ser jag till att fylla skorna med olika saker så som mediciner, hygienartiklar och annat smått.
  • Något som jag lärde mig den hårda vägen är att alltid ha en kopia på mitt pass, flygbiljetten, bokningen och reseförsäkringen med mig. Dessa kopior förvarar jag på ett annat ställe och inte ihop med mina riktiga värdehandlingar. Kan vara bra om passet skulle bli stulet och så vidare.
  • Det som jag tycker är roligaste är att jag packar alltid ner gamla utslitna kläder och handdukar med mera, som jag kan kasta på resan. För att istället passa på att göra olika fynd på kläder och med mera på resmålet. Ett perfekt sätt att få lite nytt i garderoben.
  • Ett mycket bra tips är att alltid se till att ha ett ombyte med kläder i handbagaget. För skulle det andra bagaget komma på avvägar så har jag i alla fall några rena kläder att byta med.
  • När jag reser med en stor resväska ser jag till att ha allt som är tungt och stort i botten, samtidigt som mindre och lösa föremål ser jag till att stoppa i de mindre facken.
  • Om jag ska packa något ömtåligt, oftast när det är dags att åka hem, så packar jag in dessa föremål i en mjuk tröja eller handduk för att föremålet ska skyddas så mycket som möjligt.
  • Underkläder brukar jag inte ha med mig så många av. Eftersom jag packar ner tvättmedel eller köper det på plats, för att sedan tvätta underkläderna efterhand.

Packa rätt

Det är så otroligt viktigt att packa rätt, dels för att undvika att få övervikt på resväskan, men också för att du ska slippa släpa på kläder och liknade i onödan fram och tillbaka utan att använda dem, det känns faktiskt lite onödigt. Visst kan det kännas att du packar för lite, men tänk att du åker iväg för att sola och bada, då går det ändå inte åt så mycket kläder. Annars går det faktiskt alltid att köpa det du skulle fattas något på resan.