Något som jag har upptäckt, vilket är mycket bra, är att jag behöver inte sitta på ett flygplan i massor av timmar för att komma till en exotisk och fantastiskt resmål som innebär sol och semester. Det räcker med att resa inom Europa för att hitta riktigt magiska platser som du inte trodde var fanns.

Platser som är magiska

Jag har upptäckt några magiska platser som jag har besökt och det bara några flygtimmar från Sverige. Några av de resmålen som jag verkligen kan rekommendera är:

  • Clique Terra som ligger i Italien och dit åkte jag tillsammans med en vän för några år sedan. Det är nämligen inte en och inte två, utan fem underbart pittoreska småbyar som ligger längst den liguriska kustremsan som går strax ovanför Pisa. De fantastiska byarna heter Riomaggiore, Corniglia, Vernazza, Marnorla och Moterosso som finns på Unescos världsarvslista. Vi passade på att vandra på vandringslederna mellan byarna och närmare naturen kan du inte komma.
  • Ett resmål som ligger på närmare håll och är verkligen något ut över det vanliga. Var när jag tog mig en snabbtur ner till Keukenhof i Nederländerna under på våren förra året. Detta är en otroligt fantastisk och vacker tulpanpark. Nederländerna är ju kända för sina tulpaner och reser du genom landet under våren ser du tulpanfält i olika färger. Parken ligger strax utanför staden Lisse som har funnit sedan 1400-talet. Jag har en kompis som skulle besöka parken några veckor tidigare, men kom på att tulpanparken är bara öppen två månader per år och det är naturligtvis när tulpanerna blommar. Vilket kompisen hade missat!
  • Dubrovnik som ligger i Kroatien är verkligen en pärla och byn klättrar längs klipporna ner till havet. Byn har funnit sedan medeltiden. Byn erbjuder sol och bad längs stranden och restaurangerna ligger tätt inpå varandra. Mycket mysig och romantisk by tycker jag.

Mina resor

Att resa på en magisk resa är alltid lika underbart och jag känner mig priviligierad över att jag, kan få vara med om att uppleva resmålen på plats. Då jag får uppleva alla dessa människor som bor på dessa sagolika platser och det är deras hem. De bor mitt i all skönhet och har det magiska bara runt husknuten.

Fast vem vet egentligen om de skulle resa till Sverige och få uppleva våra magiska småbyar och samhälle som ligger i vårt avlånga land. Så kanske de hade varit avundsjuka på oss svenskar. För både du och jag tar vår omgivning för given och kanske inte uppskattar det förtrollande och skönheten som finns runt vår husknut.

Därför ser jag till att verkligen insupa atmosfären vart jag än befinner mig, för att inte missa det som trollbindande runt omkring mig. Jag tycker det är viktigt att ta del av resmålens kultur och tar mig tid att reflektera över saker och ting så att jag inte missar något magiskt. För det är ju sådan som gör livet värt att leva och gör att jag orkar med vardagen rutin och stress. Då jag ibland kan drömma mig tillbaka och njuta av allt det härliga jag har fått vara med om.