Det händer att jag bokar in mig på en sista minuten-charterresa, bara för att kunna komma ifrån en vecka eller två för att fly undan höstrusket eller vinterkylan. Oftast kan jag hitta riktigt bra och billiga resor som kommer ge mig massor av sol och bad, samtidigt som jag får en chans att komma till ett resmål som jag normalt inte skulle ha rest till. Därför ser jag till att alltid ha passet uppdaterat och ser till att ha en liten reskassa undanlagd, för att kunna unna mig en sista minuten-resa.

Sista minuten-resa

Det är inte särskilt lätt att kunna komma över en sista minuten-resa för att sola och bada. Jag har några knep som jag tar till när jag vill åka på en resa helt apropå. Mina knep är:

  • Att jag passar på att resa när inga andra har möjlighet att resa. För jag har ingen chans att hitta en resa när det är storhelger eller skollov. Men priserna brukar vara riktigt överkomliga under de veckorna som infaller innan eller efter skollov. Annars är efter nyår och fram till februari en bra tid att åka, samt i månaderna maj, juni, från mitten av augusti, september och början av oktober, samt slutet av november fram till strax innan jul.
  • Något som är lätt och mycket bra är att jämföra och åter jämföra mellan olika ressajter. Då jämför jag olika datum, resmål, reslängd och resebolag. På så vis har jag gjort många fynd i mina dar.
  • Ibland när jag känner mig riktigt äventyrlig bokar jag mig in på en flygstol, för att sedan själv hitta något ställe att bo på. Det finns ju allt från hotell och vandrarhem, till bed & breakfast eller bo hemma hos en familj.
  • Jag brukar ibland flyga från en annan flygplats än den jag annars brukar resa ifrån. För det kan bli riktigt lönsamt att jämföra flygplatserna. Antingen tar jag bilen eller åker tåg, det brukar fixa sig.
  • Oftast väljer jag resmål som inte är så trendiga, för de har också massor av sol och bad, men är betydligt billigare resor, vilket gör att jag har en större reskassa när jag är på plats.
  • Det gäller att ha is i magen och våga vänta och inte vara begränsad till en viss vecka eller ett visst antal dagar. Jag har ett ganska flexibelt arbete och framför allt en mycket förstående chef som gör att jag kan ta ledigt när inte andra kan. Jag brukar ”muta” chefen med att jag köper med mig något gott vin eller liknande till honom. Då är det oftast lättare att ta ledigt.

Att resa med charter

Bara för att jag väljer en charterresa behöver det inte innebära att jag fogar mig och följer med på resebolagets utflykter och andra begivenheter, utan jag ser till att sköta mig själv så mycket som möjligt. Detta gör att jag kan ha den frihet som jag känner att jag behöver, för att kunna ta det lugnt och ägna mig åt det jag själv vill göra utan att någon annan lägger näsan i blöt. Funkar alldeles utmärkt för mig!