Jag har alltid tyckt om att resa till udda och unika platser. Detta för jag är intresserad av olika länders kulturer och dess historia. Samtidigt som jag får uppleva och vara med om så mycket som andra inte får vara med om. Världen är ju stor och det finns många platser att resa till. Visserligen älskar jag sol och bad, men jag vill också vara med om äventyr som jag vanligtvis inte har möjligheten att få uppleva hemma i Sverige.

Favoriterna

Några av mina favoritresmål (än så länge) är:

  • När jag besökte Albanien, vilket i många öron kan låta lite tokigt. Men faktum är att landet erbjuder allt från fina sandstränder som inbjuder till solande och bad, till att du har möjligheten att klättra på karga berg. Samtidigt som Albanien har en samtidshistoria som är lite skrämmande, men så otroligt intressant. Dessutom har landet en riviera som har blivit ett mycket populär resmål för folk att besöka under sommaren.
  • I Botswana som faktiskt är ett relativt rikt land och har en demokrati som funkar. Det är väldigt säkert att resa runt i. När jag besökte landet så passade jag på att åka på safari, eftersom det har lockat mig sedan jag var liten för att kunna se vilda djur på nära håll och se hur mäktiga de är. Det är inte mycket som slår att se elefanter och andra vilda djur där de hör hemma.
  • Under min resa i Indonesien båtluffade jag mellan massor av tropiska öar. Jag kunde välja mellan 13 000 olika öar, vilket nästan är för många att välja mellan. Gemensamt för alla öarna är att du möts av en mix av nya och gamla religioner, sedvänjor, traditioner och kultur. När jag besökte det mytomspunna Bali möttes jag av tempel som var klädda med mossa och annan växtlighet, samt rykande vulkaner, vilket var mycket mäktigt.

Nya favoriter

Förhoppningsvis kommer jag att få nya spännande favoritresmål i framtiden. Jag har nämligen börjat fundera på vart min resa ska ta mig nästa gång. Det är några länder som lockar mig, som bland annat Peru som erbjuder massor av spännande äventyr. Då jag kan åka över Titicacasjön eller besöka oasen Huacachina som ligger inbäddad bland sanddynorna runt en naturlig sjö. Eller så kanske det rent av blir en stadsresa för att besöka någon spännande stad i solen så som Tel Aviv eller Granada.

Det finns många underbart spännande resmål som hägrar för mig. Jag hoppas att några av dem kommer bli en ny favorit i alla fall. I och för sig kvittar det om målet för min resa blir en favorit eller inte. För mig är det viktigaste är att komma till nya platser och få vara med om många rafflande äventyr och lära mig en uppsjö av nya saker. För det är ju det som är fördelen med att besöka olika länder och städer, att jag får massvis av nya kunskaper och samtidigt träffa många spännande människor. Vilket gör att jag kanske får nya vänner och en vänskap som varar resten av livet!